آموزش و تدریس بیوشیمی

آموزش نکته به نکته بیوشیمی برای تمامی مقاطع بخصوص کنکور کارشناسی ارشد و دکتری

آموزش و تدریس بیوشیمی

آموزش نکته به نکته بیوشیمی برای تمامی مقاطع بخصوص کنکور کارشناسی ارشد و دکتری

آموزش و تدریس بیوشیمی

آموزش و تدرس مباحث درس بیوشیمی، به صورت گام به گام، نکته به تکته برای کنکور کارشناسی ارشد و دکتری

آموزش صفر تا صد بیوشیمی در یوتیوب: رسم فرم حلقوی گلوکز، گالاکتوز

و مانوز به زبان ساده

برای رفتن به کانال یوتیوب، روی تصویر زیر کلیک کن:

 


جذب و هضم کربوهیدراتها

از نظر قابلیت جذب کربوهیدراتها در دستگاه گوارش به دو دسته تقسیم می شوند.

الف کربوهیدراتهای قابل جذب :

نشاسته، گلیکوژن، لاکتوز، سوکروز، فروکتوز، مالتوز و گلوکز

بعنوان سوخت و تولید بیومولکولهای کربوهیدراتی بدن

ب- کربوهیدراتهای غیر قابل جذب

سلولز و پکتین

باعث افزایش حجم مدفوع و کمک به دفع مدفوع

سبب کاهش بیماریهای مانند سرطان کولون، دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی می شوند.

رافینوز (فرم تغییر یافته ساکاروز) غیر قابل جذب است این کربوهیدرات حاوی گالاکتوز می باشد.

هیدرولیز کربوهیدرات غذائی در دستگاه گوارش توسط گلوکوزیدازها

هضم کامل نشاسته و گلیکوژن نیاز به آنزیم های متعددی دارد.

آلفا آمیلاز بزاقی مسئول شروع هضم و بعنوان یک آندو گلیکوزیداز بصورت راندوم پیوند داخلی 4α1 را هیدرولیز می کند.

آلفا آمیلاز پانکراتیکی همانند نوع بزاقی بعنوان یک آندوگلیکوزیداز عمل کرده و بصورت راندوم پیوند داخلی 4α1 را هیدرولیز می کند.

وقتی که این آنزیمها به اولین واحد 4α1 متصل به محل شاخه( جائیکه واحد گلوکز با پیوند 6α1 متصل است) رسیدند فعالیتشان متوقف شده(محدود شده) و محصول α دکسترین محدود نوع B را تولید می کنند.

هیدرولیز بعدی توسط α-گلیکوزیداز (مالتاز) صورت گرفته که واحد 4α1 متصل به محل شاخه (جائیکه واحد گلوکز با پیوند 6α1 متصل است) را بر می دارد و محصول α دکسترین محدود نوع A را به وجود می آورد.

هیدرولیز پیوند 6α1 توسط α-دکستریناز (ایزومالتاز) تولید محصول اولیگوساکاریدهای بدون شاخه می کند.

در انتها با فعالیت α- آمیلاز تولید مالتوز و مالتوتریوز می کند.

دی ساکاریدازها مسئول هیدرولیز دی ساکاریدها

1-مالتاز(α-گلیکوزیداز): هیدرولیز مالتوز غذائی بهمراه مالتوز و مالتوتریوز حاصل از فعالیت α-آمیلاز بر نشاسته و گلیکوژن

2-ایزومالتوز (α-دکستریناز): هیدرولیز پیوند α16 ایزومالتوز و تولید گلوکز

3-سوکراز (اینورتاز): هیدرولیز سوکروز(راست گردان) و تولید مخلوط فروکتوز و گلوکز که چپ گردان بوده که به آن قند معکوس یا اینورت می گویند.

4-لاکتاز: هیدرولیز لاکتوز و تولید گالاکتوز و گلوکز

5-تره هالاز: هیدرولیز α11 تره هالوز موجود در قارچ ها و تولید دو مولکول گلوکز

کمبود لاکتاز و سوکراز به دلیل اولیه و ثانویه مانع از جذب دی ساکاریدهای مربوطه و بروز علائم گوارشی مانند اسهال و نفخ شکم می شود.


 

  کانال تلگرامی ما biochemABC@  

روی آیکون تلگرام کلیک کنید.

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی