اسیدهای آمینه پروتئینی به دو دسته تقسیم می شوند.
1-استاندارد: اسیدهای آمینه ای که دارای حداقل یک tRNA و یک کدون برای سنتز پروتئین می باشند و در سنتز آنها شرکت می کنند.
2-غیر استاندارد: حاصل تغییرات شیمیایی اسیدهای آمینه استاندارد در ساختمان پروتئینها هستند(حاصل تغییرات پس از ترجمه).
انواع اسیدهای آمینه استاندارد
دارای حداقل یک tRNA و یک کدون برای سنتز پروتئین می باشند و مستقیماً در سنتز آنها شرکت می کنند.
تقسیم بندی اسیدهای آمینه بر اساس زنجیره جانبی (R)
الف- حاوی گروه جانبی(R) آب گزیر(آلیفاتیک و آروماتیک)
ب- حاوی گروه جانبی(R) قطبی بدون بار
ج- حاوی گروه جانبی(R) قطبی باردار منفی
د- حاوی گروه جانبی(R) قطبی با بار مثبت